VIDEO. Tânăr din Vădăstrița, prins în flagrant cu 1.100 de lire. A șantajat un minor din Vișina, care i-ar fi dat o sumă impresionantă

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, a fost plasat în arest la domiciliu, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj. Acesta a fost prins în flagrant delict, pe 8 ianuarie, cu 1.1000 de lire sterline, bani primiți de la un adolescent de 15 ani, din comuna Vișina.

„La data de 08 ianuarie a.c., sub directa coordonare a prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, a fost organizat un flagrant delict, asupra tânărului fiind găsită suma de 1.100 de lire sterline, bani primiți de la persoana vătămată. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de  Poliție Județean Olt, iar la la data de 9 ianuarie a.c., instanța de judecată a dispus, pe numele tânărului, arestarea la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Polițiștii olteni spun că, din noiembrie 2021 și până la începutul acestui an, mai exact 4 ianuarie, băiatul i-ar fi dat tânărului din Vădăstrița 18.500 de lire sterline. Părinții copilului nu au bănuit nimic din ce se petrece.

„În data de 07 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au fost sesizați de un minor, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că în perioada 22 noiembrie 2021 – 04 ianuarie a.c., un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vădăstrița, județul Olt, l-ar fi constrâns prin amenințări cu acte de violență, în vederea obținerii de sume de bani, iar, de teamă, minorul i-ar fi dat, în total, suma de 18.500 de lire sterline, bani luați de la domiciliu, fără ca părinții acestuia să știe. De asemenea, minorul a sesizat faptul că tânărul l-ar fi amenințat că îl va da în vileag părinților săi pentru că ar fi sustras bani de la domiciliu, și, totodată, l-ar fi amenințat cu acte de violență dacă nu îi va da suma de 6.600 de lei”, au mai declarat polițiștii olteni.

În acțiune au fost implicați polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Vișina, în colaborare cu lucrători ai formațiunii de investigații criminale și poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Corabia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. Totodată, acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.