Avertisment pentru două fabrici de pâine din Stoicănești și Slatina. Nu aveau vestiar pentru angajați și nu respectau programul de autocontrol

DSVSA Olt a efectuat 110 controale în domeniul igienei alimentare la unitățile autorizate sanitar veterinar, pe parcursul lunii februarie. Autoritățile au urmărit modul cum sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor la procesarea produselor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

Astfel, au fost constatate nereguli, fiind aplicare avertismente pentru două fabrici de pâine din Stoicănești și Slatina și pentru un laborator de patiserie-cofetărie tot din Slatina.

„Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare, în special cele legate de  nerespectarea programului propriu de autocontrol şi neamenajarea corespunzătoare a vestiarului pentru personalul angajat, astfel că au fost aplicate trei avertismente conform O.G. 2/2001, la două unităţi de fabricarea pâinii  şi produselor de panificaţie din localităţile Stoicăneşti şi Slatina şi la un laborator de patiserie-cofetărie din localitatea Slatina”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.