116 medici de familie îi vor testa gratuit pe olteni pentru virusul SARS-COV2. CAS Olt începe încheierea contractelor cu doctorii

Casa de Asigurări de Sănătate Olt începe de astăzi, 13 ianuarie, procedura de încheiere a contractelor sau actelor adiționale cu medicii de familie olteni, pentru testarea gratuită COVID.

Astfel, ca să le facă pacienților gratuit teste rapide antigen din nas sau gât, în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, medicii de familie care au încheiate cu CAS Olt contracte pentru realizarea activității de vaccinare împotriva COVID-19 vor încheia doar acte adiționale.

„Totodată, casa de asigurări de sănătate poate încheia contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 și cu furnizorii din asistența medicală primară cu care nu are încheiate contracte pentru realizarea activitații de vaccinare împotriva COVID-19. Contractele se încheie până la data de 31 martie 2022 prin semnare de ambele părți. Durata actelor adiționale/contractelor încheiate pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se poate prelungi pe toată durata derulării procesului de testare, cu condiția ca medicii de familie să fie în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale în asistența medicală primară”, a transmis CAS Olt.

Potrivit reprezentanților CAS Olt, până în prezent, 116 medicii de familie din județ și-au exprimat dorința de a încheia contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din nas și gât, în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2. În cadrul acestei campanii, testarea este gratuită, medicii de familie urmând apoi să fie plătiți cu 50 de lei pentru fiecare test efectuat. Totodată, rezultatele acestor teste vor fi înscrise imediat în platforma de specialitate.

Potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății, activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazofaringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 se realizează în cadrul cabinetelor medicale din asistența medicală primară sau în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, de către medicii de familie cu liste proprii, inclusiv medicii de familie nou-veniți într-o localitate, precum și de către doctorii fără liste proprii angajați în cadrul cabinete lor medicale individuale, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate pentru furnizarea de servicii medicale în asistenta medicală primară.