VIDEO. Scene de groază în curtea unui liceu din Caracal. Un tânăr din Dobrosloveni a fost reținut

UPDATE: În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de tânărul în vârstă de 21 de ani, fiind continuate cercetările.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Scene de groază s-au petrecut marți, 11 ianuarie, ora 13.25,  în curtea Liceului Tehnologic ”Dimitrie Petrescu” din municipiul Caracal, unde un tânără de 21 de ani, din Dobrosloveni, a intrat intenționat cu mașina în autoturismul unui bărbat de 64 de ani. Ca să se apere, bătrânul l-a lovit cu o bâtă pe tânăr. Imaginile sunt cu un puternic impact emoțional.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal, ocazie cu care au identificat două autoturisme avariate și mai multe persoane. Din primele verificări, s-a constatat faptul că un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Dobrosloveni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, într-o parcare, din curtea liceului mai sus menționat, ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din aceeași localitate. Ulterior, tânărul, ar fi intrat, intenționat, în repetate rânduri, cu autoturismul său, într-un alt autoturism, ce aparține bărbatului în vârstă de 64 de ani, și în care bărbatul se urcase împreună cu alte 2 persoane. În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale, iar polițiștii au condus persoanele implicate la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu propuneri legale.

Polițiștii olteni spun că tânărul a depus plângere scrisă împotriva bărbatului, în vârstă de 64 de ani, cu domiciliul in Caracal, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe.

„Totodată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal efectuează verificări cu privire la stabilirea modalității de acces a autoturismelor, dar și a persoanelor implicate, în curtea unității de învâțămân”, au mai transmis polițiștii olteni.

Potrivit unor surse, bătrânul a mers la unitatea de învățământ să o ia pe nepoata sa. Aici a avut un conflict spontan cu tânărul de Dobrosloveni, care ar fi fost la un pas să-i lovească nepoata cu mașina. Nervos, tânărul a intrat cu mașina în cea a bătrânului de mai multe ori. Bătrânul ar fi ripostat și l-a lovit pe băiatul de la volan, acestea fiind imaginile surprinse în acest video. Într-un alt video se vede cum mașina tânărului intră de câteva ori în mașina bătrânului în care se mai aflau și alte persoane.

video: amator, foto: captură