O tânără de 27 de ani, internată la Spitalul Slatina, are nevoie URGENT de sânge. În 2020 a primit un diagnostic grav

UPDATE: Tânăra de 27 de ani a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 15 ianuarie, anunțul fiind făcut de mama fetei pe o rețea socială. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O tânără de doar 27 de ani este internată pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, având nevoie urgent de sânge. Prietenii s-au mobilizat pe o rețea de socializare și fac un apel pentru ca oamenii să doneze sânge, vital în acest caz.

„URGENT❗❗❗Ea este Firescu Ionela Loredana, în vârstă de 27 de ani! A fost diagnosticata  cu neoplasm de glanda parotida stg, cu metastaze osoase! Are nevoie urgentă de tranfuzii de sânge, fiindca doar ele o mai tin in viata, în momentul de fata!!!! Este internată pe secția de oncologie, a spitalului județean de urgență din Slatina! Va rog, cei care puteti si doriti sa donati sânge pentru ea, o puteti face la orice centru de tranfuzii, dar cu mențiunea, sa precizați numele complet, secția si spitalul(Firescu Ionela Loredana, secția oncologie, spitalul județean de urgență Slatina). Pentru a fi un număr cât mai mare, va rog sa distribuiți!!!”, este mesajul distribuit masiv pe rețeaua socială de toți cei care încearcă să ajute familia din Balș.

O prietenă a fetei a precizat că tânăra a primit, în vara anului 2020, un diagnostic grav.

„Povestea ei a început în iulie 2020, când a  fost diagnosticată cu neoplasm glanda parotidă, iar în urma tratamentului de chimioterapie și radioterapie, a avut evoluție favorabila, reușind să se vindece. În luna septembrie a  anului 2021, cancerul a recidivat, apărând pe lângă neoplasmul de glandă parotidă și metastaze osoase cu fracturi vertebrale, deși la ultimele analize efectuate în iunie 2021, nu arătau nimic. A urmat din nou ședințe de chimioterapie și radioterapie, dar la finalul lunii decembrie starea ei s-a înrăutățit. În momentul de față, ea este internată pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, având nevoie de transfuzii de sânge, fiindcă doar ele o mai țin în viață, în momentul de față!”, a declarat Laura Murtaza, o prietenă a tinerei.

Toți cei care doresc să doneze sânge pentru tânăra olteancă se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din Slatina, din spatele Policlinicii Vechi, menționând numele pacientei.