Premierul Ciucă, anunț în timpul vizitei din Olt: Centura Slatinei, deschisă pe 28 iulie. Oprescu: „Vom avea multiple oportunități”

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au verificat joi, 21 iulie, stadiul lucrărilor la tronsoanele 1 și 2 ale Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, cele două porțiuni de drum străbătând județul Olt. Cei doi înalți oficiali au fost însoțiți și de autoritățile administrației locale.

Ciucă a anunțat că Centra Slatinei va fi deschisă pe 28 iulie.

„Împreună cu ministrul Grindeanu am vrut să verificăm stadiul lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Pitești, tronsonul II Slatina-Balș, pentru că am avut discuții și au existat aspecte care puteau să genereze întârzierea lucrărilor și darea în folosință la timp al celui de al doilea tronson.  Am avut discuții cu constructorul, avem garanția că pe 28 iulie acest tronson va putea fi dat în circulația și, în felul acesta, se asigură continuitatea pe Drumul Expres între Slatina și Balș. Am discutat și aspecte ce țin de întârzierile de tronsonul I, Balș-Craiova, acolo lucrările sunt finalizate în procent de 52 la sută. Am discuta cu constructorul și, în acest stadiu, pornind de la finanțare până la subcontractare și asigurarea forței de muncă, nu pot să afirm că veștile sunt încurajatoare, pentru că sunt probleme ce trebuie să fie rezolvate din punct de vedere al finanțării și apoi pot să înceapă lucrările. Din graficul  de lucrări, ne putem da seama că ele nu pot fi finalizate, așa cum este prevăzut în contact, la finele acestui an. Împreună cu ministrul, cu directorul CNAIR, urmează să se analizeze modul în care se desfășoară activitatea, există deja un certificat negativ, și, în funcție de evoluție, se vor lua măsuri în consecințe. Lucrările pe celelalte tronsoane sunt în grafic, există și forță de muncă, ne-am bucura dacă ele vor fi predate mai devreme”, a spus Ciucă, la vizita oficială din județul Olt.

Primul-ministru a precizat că Executivul a reușit să compenseze creșterea prețurilor, iar lucrările la marile proiecte să nu se blocheze.

„A fost o problemă de creștere a prețurilor la materiale. Prin măsurile pe care le am luat la nivel guvernamental am reușit să asigurăm o compensare a creșterii preșurilor, ne interesează continuarea derulării investițiilor, pentru că prin investiții reușim să protejăm locurile de muncă și să asigurăm dinamica economică și a construcțiilor și să ne îndeplinim obiectivele asumate prin Programul de Guvernare”, a adăugat Ciucă.

La vizita oficială de pe Drumul Expres au fost prezenți și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, senatorul de Olt, liberalul Liviu Voiculescu, prefectul județului Olt, Florin Homorean, dar și viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că deschiderea Centurii municipiului Slatina și finalizarea Drumului Expres va însemna noi oportunități pentru Olt.

„Pentru noi, este foarte importantă infrastructura național, o susținem, știți foarte bine că Drumul Expres a început în urmă cu cinci ani, iar demersurile au fost făcute mult mai devreme de către administrațiile locale din Olt și Dolj.  Pentru județul Olt, acest lucru înseamnă foarte mult, din 28 iulie, vom avea două centuri ocolitoare, și, atunci când Drumul Expres va fi finalizat, pentru zona noastră va însemna decongestionarea traficului, vom avea multiple oportunități. Acolo unde drumurile de mare viteză se dezvoltă, investitorii vin să investească, pentru că au acces mai ușor la zona europeană, a spus Oprescu.

foto: captură video