Un antiviral va putea fi prescris în centrele de evaluare COVID din județ. Pacienții îl vor găsi în farmacii

Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2, anunțând că schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu.

Astfel, autoritățile au precizat că Favipiravirul va putea fi prescris în centrele ambulatorii de evaluare, urmând a fi achiziționat din farmacii.

„Conform modificărilor, medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu SARS-Cov-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripție medicală”, a transmis Ministerul Sănătății.

Centre de evaluare pentru pacienții cu forme ușoare și medii COVID vor funcționa în cadrul spitalelor din Slatina, Caracal, Corabia și Balș. Reprezentanții unităților medicale din Olt au identificat spații și au relocat personal medical ca să deschidă aceste centre.

Pacientul care suspicionează că este infectat cu virusul SARS-COV2 merge la medicul de familie. Acesta îl va testa iar în cazul unui rezultat pozitiv pacientul se prezintă într-un astfel de centru de evaluare, unde este văzut de către un specialist, care stabilește și o schemă de tratament.