Un bebeluș de 7 luni, confirmat cu SARS-COV2, la Spitalul Slatina. Medic: „Formele pe care le fac copiii nu sunt severe. Pot fi ușor confundate cu infecții respiratorii sau digestive”

Un bebeluș de doar șapte luni este internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Medicii de la Spitalul Slatina spun că micuțul are o evoluție bună. Specialiștii unității medicale au precizat că, în general, copiii nu fac forme severe ale bolii.

„Formele pe care le fac copiii, în general, nu sunt forme severe, nu am avut atât de multe cazuri. În valul 4 cred că am avut șapte sau opt cazuri la copii. Majoritatea au fost forme ușoare, sunt forme care pot fi ușor confundate cu infecții atât în zona respiratorie, rinite, rinofaringite, cât și fenomene digestive. Pot avea forme de enterocolite, pot să ajungă cu un singur episod febril și cu o stare genera bună, la testare sau confirmare. În prezent, avem un copil internat, în vârstă de șapte luni, cu o evoluție bună”, a spus epidemiologul Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru.

 

foto: Blocul Materno-Infantil de la Spitalul Slatina