Ce a găsit Garda de Mediu Olt la firmele din Drăgănești-Olt, unde au avut loc percheziții. Unei societăți i-a fost sistată activitatea

Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu a descoperit sâmbătă, în urma perchezițiilor desfășurate la mai multe firme de pe raza orașului Drăgănești-Olt, cantități mari de fier vechi, motoare auto, părți componente auto, cabluri electrice, dar și anvelope și carcase din plastic provenite din dezmembrări. 

„În data de 29 ianuarie 2022, Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt au efectuat acţiuni de control la mai multe societăţi care desfăşoara activităţi de colectare/valorificare deşeuri reciclabile, pe raza localitaţii Draganeşti-Olt. La data verificărilor, s-a identificat prezenţa de deşeuri metalice feroase și neferoase (fier vechi, motoare auto, părţi componente auto, cabluri electrice, DEEE) precum și deşeuri nemetalice (anvelope auto, carcase mase plastice provenite din dezmembrarea DEEE)”, a transmis Garda de Mediu Olt.

O firmă a fost amendată cu 30.000 de lei pentru că nu avea autorizație de mediu pentru activitatea de colectare deșeuri reciclabile. Totodată, activitatea a fost sistată până la intrarea în legalitate.

„Unul dintre operatori funcționa fără respectarea obligației de solicitare și obținere a autorizației de mediu pentru activitatea de colectare deşeuri reciclabile. În consecință a fost sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 lei și s-a dispus sistarea activității până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al legislatiei de mediu”, au mai transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.

sursa foto: facebook Garda de Mediu Olt