50.000 de olteni așteaptă tichetele de vaccinare anti-COVID. DSP Olt: Ar fi venit o aprobare pentru 25 la sută

50.000 de olteni care s-au vaccinat împotriva virusului SARS-COV2 așteaptă în continuare tichetele promise de autorități, fiind restanțieri chiar din luna octombrie. La sfârșitul lunii ianuarie 2022, Direcția de Sănătate Publică Olt a efectuat o nouă cerere de finanțare către Ministrul Sănătății pentru distribuirea retroactiva a tichetelor de vaccinare persoanelor vaccinate cu schema completa, în trimestrul IV al anului 2021, cât și din ianuarie și un estimat pentru februarie 2022.

Potrivit DSP Olt vor fi primite aproximativ 12.000 de tichete, adică 25 la sută din necesar, oamenii urmând a fi contactați telefonic pentru a le ridica din centrele de vaccinare.

„Noi am făcut o nouă cerere de finanțare la finalul lunii ianuarie, pentru că sunt restanțieri din trimestrul patru 2021, ianuarie și un estimat pe luna februarie. Săptămâna aceasta, se vor aproba tichete, dar nu pentru toate persoanele vaccinate, vor fi anunțate telefonic. Ar mai fi de dat peste 50.000 de tichete ca să fim la zi. Se vor primi săptămâna aceasta, dar nu pentru toți, beneficiarii vor fi anunțați. Sunt aproape 8.000 de restanțieri pentru luna octombrie. Ar fi venit o aprobare de 25 la sută din necesar, acoperim luna octombrie și o parte din luna noiembrie. Persoanele beneficiare vor fi anunțate telefonic  de către reprezentanții centrelor  de vaccinare sau medicul de familie, după caz, pentru a intra în posesia tichetelor de vaccinare, urmare a vaccinării anti- Covid 19 cu schema completă”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

Începând cu 31 august 2021, persoanele vaccinate anti- Covid 19  cu schema completă beneficiază de tichete de vaccinare, în valoare de 100 de lei.

Potrivit DSP Olt, în trimestrul IV al anului 2021 au fost repartizate peste 10.000 de tichete de vaccinare, în trei tranșe, pentru o parte din beneficiari.