VIDEO. ALRO, a patra zi de proteste. Sindicalist: „Să aveți poftă la cafea! Din 5 martie venim cu familiile. Rămânem fără case”

Angajații de la ALRO au continua protestele în Capitală joi, 17 februarie, fiind cea de a patra zi în care și-au strigat nemulțumirile în fața Guvernului României. Ironic, liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, i-a urat primului ministru să-și savureze în liniște cafeaua și l-a anunțat că, din 5 martie, aluminiștii vor protesta alături de familiile.

„Bună dimineața, domnule prim-ministru! Să aveți poftă la cafea. Din 5 martie venim cu familiile. Rămânem fără case”, a spus Constantin Popesc, în fața sediului Guvernului.

Printre revendicări se numără:

-reglementarea pieței energiei, limitarea prețurilor aplicate la energie și gaz, la valoarea din decembrie 2020, pentru cel puțin un an;

-instituirea unei diferențe de tratament între clienții non-casnici care nu au beneficiat de ajutor de stat, și cei care au beneficiat;

-eliminarea exceptării beneficiarilor OUG81/2019 de la plafonarea prețului energiei electrice și plafonarea prețului la maximum 750 lei/mwh.

Halele 7,8 și 9 de la Alro Slatina au fost închise în acest an, după ce compania a decis reducerea capacității de producție, din cauza crizei din piața energetică. Sindicaliștii spun că mii de oameni vor fi trimiși în șomaj tehnic.