Polițist din cadrul IPJ Olt, vizat în dosarul furtului de curent electric. „Când se va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, va fi pus la dispoziția unității”

Un polițist din cadrul IPJ Olt este vizat în dosarul furtului de curent electric, 13 percheziții fiind efectuate, pe 13 octombrie, în localitățile Brebeni, Crâmpoia, Caracal, Mărunței, Găvănești, Piatra-Olt și Slatina. Potrivit unor surse, polițistul are 51 de ani și este din Caracal.

La două zile după efectuarea perchezițiilor, reprezentanții IPJ Olt au precizat că una dintre persoanele vizate în acest dosar are calitatea de polițist.

Polițist vizat în cadrul perchezițiilor domiciliare din data de 13 octombrie a.c., la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că una dintre persoanele vizate în cadrul perchezițiilor are calitatea de polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință.

De asemenea, când se va dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițistul va fi pus la dispoziția unității.

Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

În acest dosar, pe numele a trei persoane, din Brebeni, Mărunței și Găvănești. au fost emise, inițial, ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Ulterior, cei trei au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Reamintim că persoanele sunt bănuite că au montat în contoarele electrice dispozitive, pentru a nu fi înregistrat consumul. Potrivit unor surse, doi dintre cei aflați sunt control judiciar ar fi chiar angajați ai unui distribuitor de energie electrică.