Managerul Spitalului Slatina: Secția ATI COVID nu a fost plină. Vârstnicii cu boli asociate au făcut forme mai grave, tinerii au suportat bine tulpina Omicron

Presiunea asupra Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost mai mică, după apariția variantei Omicron. Oamenii nu au făcut forme grave, iar cei mai mulți nu au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Astfel, Secția ATI COVID de la Spitalul Slatina nu a fost la capacitate maximă în acest val pandemic.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat că vârstnicii cu boli asociate au făcute forme mai grave, însă numărul deceselor a fost mic.

„Presiunea pe spital este mai mică, tot valul a fost sub presiune mai mică, s-au înregistrat forme severe la persoanele cu comorbidități, pacienți oncologici, pacienți cardiaci. Practic, pacienții mai în vârstă, cu boli asociate, au făcut forme mai grave. Tinerii au suportat mai bine tulpina Omicron, nu am mai avut multe decese, multe cazuri grave, Secția ATI COVID nu a fost plină. Nu am atins capacitatea maximă. Presiune a fost la UPU, unde am avut și 70-80 de pacienți COVID, la sfârșit de săptămână”, a spus Angela Nicolae.

200 de pacienți au fost evaluați de medici, în Centrul de evaluare și tratament de la Spitalul Slatina.

„Din păcate, pacienții au preferat să se prezinte la UPU decât să vină la Centrul de evaluare și tratament, unde dispunem inclusiv de tratament antiviral gratuit. De la deschiderea Centrului am avut peste 200 de pacienți”, a adăugat Angela Nicolae.