Slatina: Cinci puncte de semaforizare cu buton pentru pietoni au fost puse în funcțiune

Primăria Slatina a anunțat joi, 24 februarie, că cinci din cele șase puncte de semaforizare cu buton pentru pietoni din municipiu au fost puse în funcțiune. Sistemele au rolul de a regla traficul în relația cu pietonii, pentru că aceștia trebuie să apese butonul semaforului și să aștepte câteva minute până li se permite trecerea șoselei. Astfel, trecerea mașinilor se face mult mai cursiv și se evită formarea ambuteiajelor.

Aceste sisteme sunt amplasate în următoarele zone:

-Trecerea de pietoni de la BEKAERT;

-Strada Ecaterina Teodoroiu, după trecerea sensului giratoriu de la Steaua, spre ieșirea din Slatina spre Brebeni;

-Trecerea de pietoni de la LIDL, din cartierul Steaua;

-Strada Ecaterina Teodoriu, la trecerea de pietoni din fața Băncii Transilvania, unde este și stația de autobuz;

-Strada Primăverii, intersecție cu strada Lalelelor.

Sistemul de la trecerea de pietoni de la Poliția Permise Auto va fi pus în funcțiune săptămâna viitoare.

„Cel de-al 6-lea punct, respectiv, semaforizarea din zona A.I. Cuza, trecerea de pietoni de la Poliția Permise Auto, urmând să fie pus în funcțiune în cursul săptămânii viitoare. Valoarea întregului proiect este de 163.000 de lei, fără TVA, sumă alocată de la bugetul local”, au declarat reprezentanții Primăriei Slatina.

Polițiștii olteni au transmis că semafoarele au rolul de a crește gradul de siguranță rutieră, fiind derulate activități pentru informarea pietonilor.

„Aceste semafoare au ca scop, în principal, creșterea gradului de siguranță rutieră, și în subsidiar, fluidizarea traficului rutier pe arterele de circulație respective și reprezintă un plus pentru siguranța cetățeanului, atât în calitate de pieton, cât și în calitate de conducător auto. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Slatina desfășoară activități pentru informarea tuturor pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic cu privire la punerea în funcțiune a acestor semafoare acționabile electric”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Primăria Municipiului Slatina are în derulare inclusiv obiectivul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate” care se va realiza prin intermediul absorbției de fonduri europene.