Doi olteni, de 43 și 47 de ani, printre morții COVID, deși erau vaccinați

DSP Olt a raportat vineri, 25 februarie, patru decese din cauza COVID, numărul morților în județ trecând de 800 de la începutul pandemie. Din cei patru olteni răpuși de COVID, doi erau și vaccinați împotriva virusului SARS-COV2.

Astfel, o femeie de 43 de ani, din mediul rural, a ajuns pe 23 februarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost confirmată cu virusul SARS-COV2. Avea și diabet zaharat de tip II.

Potrivit DSP Olt, cauzele care au condus la decesul din 23 februarie au fost: stopul cardio-respirator, insuficiența renală acută, bronhopneumonie, sepsis cu punct de plecare pulmonar, infecție Covid-19. Olteanca era vaccinată împotriva COVID cu produsul biologic Johnson.

A murit și un bărbat de 47 de ani, din mediul urban, și acesta vaccinat, dar și cu probleme cardiace grave.

Olteanul de 47 de ani a ajuns pe 30 ianuarie la Spitalul Militar București, pe 16 februarie fiind confirmat cu virusul SARS-COV2. Medicii spun că avea și insuficiență severă ventricul drept, proteză valvă mitrală, antecedente infarct miocardic. A murit pe 23 februarie, cauzele decesului fiind: stopul cardio-respirator Bronhopneumonie, infecție Covid-19 forma severa. Persoana era vaccinată anti-Covid, cu produsul biologic AstraZeneca

O bătrână de 87 de ani, din mediul rural, a ajuns pe 9 februarie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe 16 februarie fiind confirmată cu virusul SARS-COV2.

Avea boli asociate, precum: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă cls II NYHA, insuficiență mitrală, cardiopatie hipertensivă, boală cardiacă ischemică. A murit pe 23 februarie. Persoana nu era vaccinată împotriva Covid.

Un alt deces este al unui bărbat de 72 de ani, din mediul urban. Pe 22 februarie, acesta a fost confirmat cu virusul SARS-Cov2, o zi mai târziu ajungând la Spitalul Slatina.

Avea și boli asociate, precum: insuficiență cardiacă congestivă cls III NYHA, ulcere cutanate. A murit pe 23 februarie. Persoană nevaccinată anti-Covid.

Potrivit DSP Olt, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel:
-36.573 cazuri confirmate de la începutul pandemiei;
-159 cazuri noi;
-35.081 cazuri vindecate de la începutul pandemiei;
-116 cazuri internate;
-9 în ATI;
-573 persoane aflate în izolare la domiciliu;
-437 persoane aflate în carantinare la domiciliu;
-178.734 teste efectuate de la începutul pandemiei;
-803 decese;
-110 doze de vaccin anti-Covid realizate în ultimele 24 ore;
-Total doze vaccin anti COVID19 realizate de la debutul campaniei de vaccinare – 285.727.