Un agent din cadrul Poliției Drăgănești, reținut în dosarul dispariției pistolului din camera de armament

Un agent din cadrul Poliției Drăgănești-Olt a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, favorizarea făptuitorului și tentativă la infracțiunea de uzurpare a funcției. Reținerea are legătură cu dispariția unui pistol din camera de armament a Poliției Orașului Drăgănești, în octombrie 2021.

 „La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat – agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 şi art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p”, se arată într-un comunicat al Parchetului Curții de Apel Craiova.

Inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Secţia Regională de Poliţie Transporturi Craiova şi din cadrul Poliţiei Drăgăneşti-Olt. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Brigada Operaţiuni Speciale Craiova.

Pe 19 octombrie 2021, lucrătorii Poliției orașului Drăgănești-Olt s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că unui polițist din cadrul Postului de Poliție Văleni, îi lipsește, din camera de armament a Poliției orașului Drăgănești, armamentul și muniția aferentă.

Polițistul ar fi depus armamentul pe 18 octombrie, iar a doua zi, când a dorit să-l ridice, i s-a spus că nu există în camera unde ar fi trebuit să fie depozitat.

„Din primele verificări, a rezultat faptul că, în data de 18 octombrie a.c., polițistul ar fi depus armamentul la camera de armament, iar, în data de 19 octombrie a.c., când s-a prezentat pentru a o ridica, ofițerul de serviciu i-a comunicat faptul că pistolul și muniția aferentă, aflate în dotarea polițistului, nu se regăsesc în camera de armament. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neglijență în serviciu”, au transmis, în toamna anului trecut, reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Olt, arma nu a fost găsită.