Campanie OFSD Olt: „Sunt femeie, aleg sănătatea!”. Senatorul Siminica Mirea: Femeile au fost în prima linie, nu doar în spitale, ci și acasă. Ele s-au ocupat de sănătatea întregii familii

Sala Europa din cadrul CJ Olt a găzduit joi seara, 3 martie, Campania „Sunt femeie, aleg sănătatea”, susținută de Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Olt, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, ce este sărbătorită an de an pe 8 martie. Printre invitate s-au numărat managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae, președinta OFSD Olt, Cornelia Sulger, senatorul PSD, Siminica Mirea, dar și medici specialiști de la cea mai mare unitate medicală din județ.

Președinta OFSD Olt, Cornelia Sulger, a precizat că prin această acțiune încearcă să convingă cât mai multe femei să ajungă la timp la medic, pentru controale preventive ce le-ar putea salva viața.

„Organizația Femeilor Social-Democrate Olt a organizat această acțiune, unde vom aborda idei despre sănătate, prevenție, informare, discutăm despre sănătatea mintală, nutriție, toate în beneficiul femeii. Pentru că ne apropiem de Ziua Internațională a Femeii, desfășurăm această acțiune despre sănătate și beneficiile pe care le aduce sănătatea în viața comunității noastre locale. Avem mai mulți medici invitați, discutăm despre anxietate și depresie. Sper să ne întâlnim în condiții mult mai bune, în condiții de fericire, sănătate și pace. Scorul acțiunii este să facem prevenție, să cunoaștem care sunt beneficiile serviciilor medicale din județul Olt, să facem acțiuni de informare, analize la timp, în funcție de vârsta fiecărei femei. Vom face și alte acțiuni. Spitalele trebuie să se deschidă”, a spus Cornelia Sulger.

Prezentă la acțiunea OFSD Olt, senatorul social-democrat, Siminica Mirea, a declarat că femeile au fost în prima linie în pandemia COVID, atât în spital, cât și acasă.

Întâlnirea de astăzi s-a numit »Sunt femeie, aleg sănătatea», pentru că, în perioada pandemiei, în prima linie au fost femeile, medici, asistenți, infirmiere, nu numai în unitățile spitalicești, ci și acasă, femeia a fost cea care s-a ocupat de sănătatea întregii familii. Ministrul Sănătății, Rafila, a făcut toate demersurile pentru a intra în normal, tot ce ține de activitatea medicală, de aprovizionarea cu medicamente, pentru a nu întâmpina probleme”, a spus senatorul de Olt, Siminica Mirea.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a precizat că tema a fost aleasă cu mare grijă, pentru că sănătatea este cea mai importantă. Angela Nicolae a spus că este important ca femeile să cunoască serviciile medicale de care pot beneficia.

„Sunt femeie, aleg sănătatea, este o temă pe care am ales-o cu grijă, pentru că sănătatea este ceea ce trebuie să prețuim cel mai mult, dacă nu avem sănătate, nu putem să ne atingem obiectivele, nu putem să muncim, să iubim, nu putem să ne bucurăm de viață. Este important să cunoaștem serviciile medicale de care putem beneficia, să cunoaștem programele naționale de sănătate și toate beneficiile pe care le poate aduce vieții noastre. Punem accent pe prevenție, pe educație, iar toate să ducă la un nivel de trai sănătos”, a spus Angela Nicoale.

Printre medicii invitați la această acțiune s-au numărat: dermatologul Florentina Mărculescu, care a vorbit despre sănătatea și frumsețea pielii, medicul specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, doctor Anca-Ioana Roman, care le-a învățat pe femei cum să-și calculeze indicele de masă corporală sau le-a explicat cauzele principale ale kilogramelor în plus, medicul Alina Bianca Pistol, medic Medicină dentară, medicul Doina-Mariana Deaconu, medic primar, Medicină de familie. Totodată, doctorul Mariana Marcu-Leancă, medic Psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Cronicei Schitu Greci, le-a vorbit femeilor despre depresie.