Un corăbian a creat și utilizat un cont pe o rețea de socializare în numele fostei iubite. S-a trezit cu mascații peste el

Un bărbat de 49 de ani, din Corabia, s-a trezit cu mascații peste el, fiind efectuată o percheziție pe 16 martie, după ce a creat un cont pe o rețea de socializare în numele fostei concubine, folosindu-se de datele acesteia. Bărbatul a fost, inițial, reținut și, ulterior, plasat sub control judiciar pentru două luni.

El este bănuit de fals informatic, infracțiunea fiind comisă pe parcursul anului trecut.

„Din cercetări a reieșit că, în anul 2021, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din județul Olt, ar fi creat și utilizat un cont pe o rețea de socializare prin folosirea de date personale și fotografii ce aparțin fostei concubine, fără acordul acesteia, creându-i femeii o stare de temere. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile. Percheziția a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, ulterior, pe 17 martie, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

foto: arhivă