Oltul și alte județe, sub cod galben de vânt. Rafalele vor ajunge și până la 75 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 3 aprilie, o atenționare cod galben de vânt. Atenționarea meteorologică este valabilă până în această seară, 3 aprilie, ora 22.00 și vizează județe din Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

    „În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada”, arată meteorologii.

Astfel, sunt sub cod galben de vânt județele: Mehedinți, Dolj, Olt, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, București, Giurgiu, Teleorman și, parțial, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Totodată, în intervalul 3 aprilie, ora 10 – 3 aprilie, ora 22, este în vigoare un cod galben, fenomenele vizate fiind ninsori însemnate cantitativ. Sun incidența acestui cod sunt zone din Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț.