O femeie din Olt a murit, după ce a fost diagnosticată cu virusul gripal A. A fost intubată la câteva ore de la internarea în Spitalul Slatina

O femeie de 78 de ani, din mediul rural, zona Drăgănești-Olt, a murit pe 17 aprilie din cauza gripei. Olteanca a fost internată pe 1 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, o zi mai târziu fiind transferată pe Secția de Terapie Intensivă a unității medicale, fiind intubată.

Pacienta a fost internată în intervalul 1-17 aprilie, diagnosticul fiind bronhopneumonie, având un test rapid de gripă pozitiv, tip A, subtip H3.

„Deoarece, încă de la internare, evoluția stării de sănătate a pacientei a fost nefavorabilă, la câteva ore de la internare, pacienta a fost transferată în Secția ATI, cu aplicarea manevrelor de Terapie Intensivă (oxigenoterapie, cu ventilație mecanică). Rezultatul investigației, test pozitiv pentru infecția cu virus gripa tip A, subtip H3. Evoluția stării generale spre deces, certificat în data de 17 aprilie”, au anunțat reprezentanții DSP Olt.

Potrivit DSP Olt, în acest an au fost confirmați 30 de olteni cu virusul gripal tip A, subtip H3, acesta fiind primul deces înregistrat la nivelul județului.