Asociația Pro Infrastructură: Comisia de recepție CNAIR va sosi pe tronsonul Balș Vest-Slatina-Vest pentru procedurile care se vor întinde pe mai multe ore

Centura Balșului, ce face parte din Drumul Expres Craiova-Pitești, va fi deschisă circulației astăzi, 21 aprilie, șoferii ce tranzitează orașul de pe Olteț scăpând de coșmarul orelor în care sunt prinși în traficul din această zonă.

Înainte de inaugurare, o comisie din cadrul CNAIR va inspecta tronsonul de 16 kilometri dintre nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra-Olt/Găneasa).

„Astăzi se inaugurează DEx12 Balș Vest-Slatina Vest. În jurul orei 13:00 comisia de recepție din partea CNAIR va sosi pe tronson pentru procedurile care se vor întinde pe mai multe ore. Din experiența noastră, traficul pe cei aproximativ 16 km dintre nodul Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) se va deschide abia pe seară, nu mai devreme de ora 17:00, probabil în jur de 18:00. Vă rugăm nu forțați intrarea pe lot!”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Șoferii trebuie să știe că viteza maximă permisă pe Centura Balșului va fi de 100 km pe oră, urmând ca ea să crească apoi la 120, după ce președintele va promulga legea adoptată de parlamentari.

„Viteza maximă permisă va fi de 100 km/h, urmând ca ea să fie crescută la 120 km/h după ce președintele Iohannis va promulga legea adoptată deja de Parlament. Estimăm în câteva săptămâni, maxim o lună. Oricum, recomandăm ca șoferii să circule foarte atent, cu maxim 100 km/h, deoarece pe drum pot exista animale și unele resturi de materiale care au scăpat vigilenței constructorului”, mai arată sursa citată.