Zeci de șoferi au rămas fără permis, în vacanța de Paște. Au fost aplicate aproape 600 de amenzi

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au aplicat 597 de amenzi, în valoare de 150.000 de lei, în perioada 22 – 25 aprilie 2022. Totodată, în această vacanță de Paște, polițiștii rutieri au reținut 51 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și 3 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Un bărbat de 42 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins conducând băut în comuna Cezieni.

„În ziua de 23 aprilie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus au depistat, în comuna Cezieni, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Un alt bărbat trebuie să dea socoteală, după ce a condus un moped neînamtriculat și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„În ziua de 25 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Corabia au depistat, în comuna Obârșia, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, au mai precizat polițiștii olteni.