35 de medici stomatologi, servicii decontate de CAS Olt. Bugetul s-a dublat

CAS Olt a anunțat că bugetul lunar alocat serviciilor medicale de medicină dentară a crescut începând cu luna aprilie 2022. Astfel, de la 183.000 lei, cât a fost în perioada ianuarie-martie, s-a majorat la 977.000 lei pentru perioada aprilie-decembrie 2022.
35 de medici stomatologi din Olt se află în relație contractuală cu CAS Olt, aceștia oferind servicii decontate.

„Dacă în primele trei luni ale anului media lunară era de 61.000 lei, începând cu luna aprilie, media lunară este de 122.000 lei. Pachetul de servicii medicale de bază în asistenţa medicală dentară cuprinde 25 de acte terapeutice. Acestea se acordă gratuit la toți copiii cu vârsta de până la 18 ani și beneficiarilor unor legi speciale. Pentru adulți casa de asigurări de sănătate acoperă integral costurile pentru anumite servicii iar pentru altele acoperă 60% din costuri. În prezent CAS Olt are încheiate 27 de contracte cu 35 de medici dentiști”, au transmis reprezentanții CAS Olt.

La stabilirea valorii de contract pentru medicii de medicină dentară se au în vedere: suma alocată pentru servicii de medicină dentară, numărul de medici de medicină dentară care intră în relații contractuale cu CAS Olt, gradul profesional al medicului(pentru medicul primar se aplică o majorare de 20%, iar pentru medicul care nu a obţinut un grad profesional se aplică o diminuare de 20%), iar pentru medicii din mediul rural suma ajustată cu gradul profesional se majorează cu 50%.