Directorul de la Liceul „Ion Minulescu” Slatina și-a dat demisia. Moț: A fost un cerc vicios, în urma căruia au avut de suferit copiii noștri

Directorul Liceului „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu, a demisionat din fruntea unității de învățământ, ce a fost în centrul unui scandal în această săptămână.

Anunțul a fost făcut de primarul Slatinei, Emil Moț, care a precizat că apreciază gestul profesorului de la liceul slătinean.

„Apreciez gestul domnului director al Colegiului „Ion Minulescu”, Cristian Ionescu, care şi-a asumat vina şi a demisionat din funcţie. Dar ar trebui să se simtă şi unele dintre persoanele aflate în subordinea sa, oameni care nu şi-au făcut datoria fie din rea voinţă, fie din incompetență! A fost un cerc vicios, în urma căruia au avut de suferit copiii noştri”, a spus Moț.

Edilul Slatinei își dorește ca autoritățile să găsească exact sursa contaminării.

„În calitate de primar şi de părinte, susţin în continuare solicitarea ca autorităţile competente să continue controalele şi să găsească sursa contaminării de la cantina şcolii. De asemenea, le reamintesc tuturor domnilor şi doamnelor directori cât și administratorilor unităților de învățământ, pentru că ei se ocupă direct de achizitiile publice ale școlilor, că dacă au luat un examen, nu înseamnă că sunt de neatins, indiferent de conduită şi de ceea ce fac din poziţia de manager sau administrator! Reamintesc părinților și profesorilor din municipiul Slatina că Primăria alocă anual unităților de învățământ aproximativ 160 miliarde lei vechi pentru care directorii și administratorii sunt direct responsabili de cheltuirea banilor publici”, a adăugat edilul.

Scandalul de la liceul slătinean a izbucnit marți, 24 mai, după ce 21 de copii s-au prezentat la UPU Slatina, acuzând dureri de burtă, vărsături, dureri de cap, febră, frisoane și diaree. În urma controlului derulat miercuri, 25 mai, DSVSA Olt a suspendat activitatea cantinei, fiind aplicată o amendă de 10.000 de lei.

Potrivit ISJ Olt, începând de vineri, 20 mai 2022, la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina au fost semnalate mai multe cazuri de elevi care au prezentat grețuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale. Luni, 23 mai 2022 au existat 12 absenți cu aceleași simptome. În noaptea de 24 mai 2022, 9 elevi din internatul colegiului au fost transportați cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Miercuri, 25 mai 2022, s-au înregistrat 94 de absenți la clasele din învățământul primar.