Miting de protest pe 15 iunie. Lider Sanitas Olt: 200 de persoane din județ merg la București

Sanitas a anunțat un miting de protest pe 15 iunie, la București, angajații din Sănătate având trei revendicări principale. Potrivit liderului Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, din județ vor merge la protest 200 de asistenți, infirmieri, îngrijitori și brancardieri.

Personalul medical solicită Executivului aplicarea Legii 153, ceea ce înseamnă creșterea salariilor, finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, și negocierea viitoarei legi a salarizării.

„Vom merge la miting pe 15 iunie, la București, vor fi prezente 200 de persoane, asistenți, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, medici. Noi cerem aplicarea în integralitate a Legii 153, anumite categorii profesionale nu au primit creșterile salariale la nivelul anului 2022, infirmieri, brancardieri. Finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru că suntem singurele instituții publice din România care trebuie să le finanțăm din contractele cu casa. Solicităm să se negocieze cu noi viitoarea Lege a salarizării ce este asumată de guvernanți prin PNRR, aceasta fiind cea de a treia revendicare”, a declarat liderul Sanitas Olt.

sursa foto: facebook Federația Sanitas din România