Corpul de control al ministrului Educației, la ISJ Olt. Au fost verificate și ridicate documente de la concursul de directori. Vizită și la Liceul „Minulescu” Slatina

Corpul de control al ministrului Educației a ajuns joi, 26 mai, la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt, în urma mai multor sesizări privind desfășurarea concursului pentru posturile vacante de director din unitățile de învățământ din județ. Astfel, au fost verificate și ridicate documente de la acest concurs, totodată, corpul de control efectuând o vizită neanunțată la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, ce a fost în centrul unui scandal, după ce zeci de copii au ajuns la spital, acuzând stări de rău.

Informația privind vizita de două zile a corpului de control de la Ministerul Educației, joi și vineri, a fost confirmată de inspectorul general adjunct al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu.

Potrivit unor surse din cadrul ISJ Olt, corpul de control a ajuns la sediul din Slatina, unde nu a găsit niciun înalt reprezentant al instituției locale, șeful Adrian Bărbulete și adjunctul, Iustina Marica, fiind plecați la Miercurea Ciuc, iar generalul adjunct Victor Iacobescu participa la Festivitatea de Absolvire a unei noi promoții a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, din Slatina.

În cele din urmă, Iacobescu a ajuns la sediul ISJ Olt, unde era așteptat de cei doi membri din corpul de control, aceștia solicitând mai multe documente de la concursul de directori. Cum adjunctul Iustina Marica nu se afla în localitate, iar lucrările se aflau într-o încăpere închisă cu cheia, biroul ar fi fost spart, corpul de control analizând și ridicând lucrările de la concursul pentru posturile de directori, etapa a II-a, organizat în acest an.

Consilierul ministrului Educației a mers la Școala nr. 3 Slatina

În paralel, Radu Szekely, consilierul ministrului Educației, a mers vineri, 27 mai, în jurul prânzului, la Școala nr. 3 Slatina, unde a izbucnit un scandal după concursul de director, în urma căruia profesoara Denisa Maican a preluat postul de conducere, înlocuind-o pe profesoara de Limba și literatura Română, Cristina Nicu. Și informația cu vizita consilierului ministrului Sorin Cîmpeanu la Școala nr. 3 Slatina a fost confirmată de adjunctul ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Acesta a trecut rapid pe la clasele unde predau profesorii: Florin Năsui, Cristina Nicu, fostul director al unității, și învățătoarea Dana Brânzan, dar nu a zăbovit mai mult de câteva minute la fiecare clasă. Totodată, Szekely a purtat o discuție cu directorul unității de învățământ, Denisa Maican.

Vizită și la Liceul „Ion Minulescu” Slatina

Corpul de control a făcut vineri, 27 mai, și o vizită la Liceul „Ion Minulescu” Slatina ce s-a aflat, săptămâna trecută, în centrul unui scandal, după ce zeci de elevi au ajuns la UPU Slatina cu probleme digestive. Patru-cinci ore a petrecut corpul de control din cadrul Ministerului Educație în liceul slătinean, fiind vizitată inclusiv cantina unde elevii iau masa.

Rămâne de văzut ce măsuri va dispune corpul de control și dacă se va lăsa cu demisii la nivelul ISJ Olt.

Citește și : https://www.stirideolt.ro/2022/05/16/directorul-unei-scoli-din-bals-demis-dupa-ce-ministerul-educatiei-a-recorectat-lucrarile-nota-mai-mica-decat-a-stabilit-comisia-de-concurs-de-la-isj-olt/