Directori demiși, după ce au dat alte subiecte elevilor, la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională

Directorii școlilor din Valea Mare și Călui au fost demiși, după ce 38 de elevi ce au susținut marți, 14 iunie, proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională au primit alte subiecte. Copiii au avut subiectele pentru minorități, iar greșeala nu a fost observată în timp util pentru a schimba broșurile de examen. Deși în partea de sus a foii de concurs scria clar că subiectele sunt pentru Secția Minorități, niciun profesor din comisie nu a văzut eroarea.

„La centrul de examen Călui și Valea Mare, Comisia Județeană a constatat faptul că 38 de elevi au primit alte subiecte, pe cele pentru secția cu predare în Limba maghiară. În cazul celor doi directori, demisiile au fost transmise la Ministerul Educației. Lucrările se vor corecta după baremul specific, copiii au intra la proba scrisă de Matematică”, a spus inspectorul școlar adjunct al ISJ Olt, Iustina Marica.

Elevii au susținut joi, 16 iunie, proba de Matematică.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen, dar și pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80 la sută în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.