Senatorul Siminica Mirea susține modificarea și completarea Legii privind regimul armelor și munițiilor

Siminica Mirea, senator PSD de Olt, susține modificarea și completarea Legii 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor. Prezenta inițiativă legislativă își propune clarificarea noțiunilor de antrenor și instructor, pentru că de multe ori cei doi termeni sunt confundați.

„Antrenorul de tir sportiv provine din rândul foștilor sportivi de performanță, familiarizat cu mânuirea armelor și respectarea regulilor de securitate, în poligoanele de tragere. Antrenorul de tir este absolvent al Școlii Naționale de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, are studii superioare de educație fizică și sport cu specializare tip sportiv. Antrenorul de tir sportiv deține carnet de antrenor, certificate de absolvire a cursurilor de pregătire teoretică și practică, pe linie de arme și muniții, este avizat de Direcția Generală de Poliție – Serviciul arme și muniții, pentru calificare de gestionar arme și muniții, este angajat la cluburi sportive afiliate la Federația Română de tir sportiv. Antrenorul este implicat în toate fazele de pregătire a sportivilor în drumul spre performanță, selecție, inițiere, avansați, performanță și mare performanță. Antrenorul, angajat al cluburilor sportive, pregătește sportivi pentru participare la competiții naționale și internaționale, conduse și însoțește loturi sportive naționale și olimpice la Campionate Europene, Mondiale, Jocuri Olimpice, planifică și întocmește planuri de pregătire sportive, pentru îndeplinirea obiectivelor de performanță”, a declarat senatorul de Olt, Siminica Mirea.

Parlamentarul de Olt mai spune că toate aceste aspecte nu intră în fișa postului unui instructor de tragere.

„Instructorul de tragere deține Atestat de Instructor în Poligonul de Tragere, obținut în urma absolvirii a unui curs de șapte luni organizat de societăți private, iar ocupația de bază a Instructorilor de tragere este de a supraveghea și îndruma trageri de antrenament, cu terțe persoane.

Pentru a se înscrie, contra cost, la Cursul pentru Atestat Instructor de Tragere în Poligon de tragere, viitorul cursant, nu trebuie să dețină diploma de Bacalaureat și nici să aibă istoric sportiv, a subliniat parlamentarul oltean.