DGASPC Olt angajează asistenți maternali. Salariul poate ajunge și până la 4.138 lei

DGASPC Olt angajează asistenți maternali ca să se ocupe de copiii din județ ce nu au familii. Salariul pleacă de la 2.880 de lei brut și poate ajunge până la maximum 4.138 de lei brut, la care se adaugă norma de hrană de 347 de lei. La nivelul DGASPC Olt sunt angajați 258 de asistenți maternali, numărul urmând să crească și pe parcursul anului viitor.

Proiectul derulat de DGASPC Olt are ca scop reducerea numărului de copii plasați în instituții, de aceștia urmând a se ocupa asistenții maternali.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară începând cu 01 ianuarie 2019 o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști”, au transmis reprezentanții DGASPC Olt.

Începând cu 1 ianuarie și până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 23 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, șase dintre acestea fiind evaluate favorabil, trei sunt în curs de evaluare, iar 14 cereri au fost respinse.

De la începutul anului și până în prezent au fost angajați opt asistenți maternali profesioniști (șase dintre aceștia au fost evaluați favorabil anul acesta, iar doi au fost evaluați favorabil în anul 2021).

„Întrucât în anul 2022 obiectivul constă în angajarea a 10 de asistenți maternali profesioniști noi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro, au mai transmis reprezentanții DGASPC Olt.