CSM Slatina a pierdut partida cu CSA Steaua. Oprescu: „Suntem în grafic, aș vrea ca lumea să nu fie supărată”

CSM Slatina a pierdut luni, 15 august, partida disputată, pe teren propriu, cu CSA Steaua București, scor 1-2, la capătul unui joc aprig disputat.

În fața unui public numeros, peste 3.500 de spectatori au luat loc în tribunele Stadionului 1 Mai, slătinenii au început jocul cu trac, prima repriză aparținând formației din Capitală, care a și marcat de două ori, prin Adi Popa (minutul 13), cu un șut de la 28 de metri, și prin Remus Chipirliu (minutul 24), care a înscris din interiorul suprafeței de pedeapsă.

Actul secund a aparținut elevilor pregătiți de antrenorul Dan Oprescu, care au pus stăpânire pe joc, reușind mai multe faze de poartă și ocazii.

Pe fondul presiunii exercitate asupra porții adverse, CSM Slatina a redus din diferență în minutul 73 prin Doman, care a profitat de respingerea lui Drăghici și a marcat din fața porții.

În minutul 90, CSA Steaua București a rămas în inferioritate numerică, după ce jucătorul Drăghici a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben.

Astfel, puternic încurajată din tribune, CSM Slatina și-a intensificat atacurile spre poarta adversă, prin ocaziile lui Cristinel Dinu, șutul acestuia trecând puțin peste poartă, și Doman, când mingea s-a dus pe lângă stâlpul porții.

Incidente, la pauză

400 de suporteri steliști au făcut deplasarea la Slatina, la pauză, mai multe persoane din Peluza Sud având un conflict cu suporterii slătineni de la tribuna a II-a. Astfel, a doua repriză a fost reluată cu o întârziere de câteva minute, pentru că jandarmii au fost nevoiți să intervină și să liniștească spiritele.

Oprescu: Suntem în grafic

Imediat după terminarea jocului, antrenorul de la CSM Slatina, Dan Oprescu, a declarat că elevii săi au avut emoții în fața tribunelor pline.

Totodată, Oprescu spune că dacă echipa sa nu primea cele două goluri în prima repriză, altul ar fi fost deznodământul jocului.

„Am intrat temători, eu am anticipat, le-am spus înainte de meci, că îmi este puțin teamă de faptul că sunt mulți spectatori în tribune și să nu le toarne plumb în picioare. Să fim serioși, nu prea au fost obișnuiți, în ultimii trei ani. Noi am stat mai bine din punct de vedere fizic, iar acest lucru s-a văzut. Am fost peste adversari din acest punct de vedere, este unul dintre atuurile noastre, noi încercăm să speculăm. Este păcat că nu am intrat fără gol marcat la pauză, pentru că în repriza a doua altul putea fi deznodământul partidei. Noi suntem în grafic, aș vrea ca lumea să nu fie supărată. Avem o strategie foarte frumoasă, peste 90 la sută din jucători sunt din Slatina sau din județul Olt. Cu această strategie am reușit să promovăm, să aducem mulți oameni la stadion. Oamenii au venit și în urma rezultatului din prima etapă, când am fost considerați victime sigure. Victime sigure nu vom fi, nici astăzi, repriza a doua am arătat un fotbal bunicel”, a spus Oprescu.

Potrivit programului afișat de FRF, în cadrul etapei a III-a a Ligii a II-a, CSM Slatina va întâlni, în deplasare, Gloria Buzău, pe 20 august, de la ora 13.00.

CSM Slatina: Ionuț Pop, Marian Șerban, Alexandru Popovici, Cătălin Doman, David Oprescu, Alexandru Salcianu, Marian Manea, Dorin Toma, Cristinel Dinu, Alin Pisăru, Ionuț Mitran. Au mai jucat: Andrei Trascu, Constantin Radu, Marius Neicu, Remus Trancă, Alexandru Dinu.

Antrenor: Dan Oprescu.

CSA Steaua București: David Dincă, Laurențiu Corbu, Da Silva Alves Walace, Costinel Gugu, Stephan Drăghici, Rareș Enceanu, Cristian Balgiu, Adrian Popa, Ștefan Bodișteanu, Tsvetelin Chunchukov, Remus Chipirliu. Au mai jucat: Ștefan Pacionel, Mădălin Mihăescu, Atanas Trică, Adrian Ilie. Antrenor: Daniel Oprița.

DAN Oprescu, antrenor CSM Slatina