Sindicaliștii de la Alro anunță un protest în fața sediului Ministerului Energiei, pe 9 septembrie

Sindicaliștii de la Alro Slatina anunță un amplu protest pe 9 septembrie, în fața sediului Ministerului Energiei. Salariații sunt nemulțumiți din cauza creșterii prețului la energia electrică și gaze, Alro închizând la începutul anului trie secții de electroliză. 

„Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, împreună cu Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluministului, Sindicatul Alro Product și Sindicatul Alum Tulcea organizează un miting de protest pe 9 septembrie, între 11.00-13.00, în fața sediului Ministerului Energiei. Obiectivul adunării publice îl constituie nemulțumirile salariaților față de creșterea prețului la energie și gaze naturale, precum și măcelul asupra industriei românești care deja a început la Alro Slatina prin închiderea de capacități, precum și disponibilizări ale personalului angajat.

Opriți jaful, asasinarea industriei românești și sărăcirea populației! Solicităm emiterea de legi coerente și conforme cu realitatea din România în cel mai scurt timp care să salveze industria românească și falimentul populației. Interesele României și poporului român sunt mai presus decât interesele Uniunii Europene sau ale oricărui alt stat. Nu vă jucați cu viețile și cu răbdarea noastră!”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele Federației Sindicale a Siderurgiștilor Metarom Dănuț Oncică, președintele Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, și vicepreședintele Sindicatului Liber Alro, Dragoș Popa.

foto.arhivă