Ilinca și Mladin nu au obținut note de trecere la concursul pentru șefia IPJ Olt. Pot face contestație

Inspectoratul General al Poliției Române a afișat miercuri, 7 septembrie, rezultatele la concursul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar Ionuț Ilinca și Adrian Mladin nu au obținut note de trecere.

Astfel, la interviul structurat pe subiecte profesionale, un candidat a obținut nota 6,16, iar altul 5,06, rezultatele fiind anonimizate. Pentru a fi declarați admiși, candidații ar fi trebuit să obțină minimum 7. Cei doi pot face contestație în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

Potrivit unor surse, Ilinca ar fi obținut 6,16, iar Mladin 5,06.

Cel de al treilea candidat, un fost șef din cadrul Poliției Vâlcea, nu s-a prezentat la concursul pentru postul de inspector șef al IPJ Olt. Anterior, acest candidat s-a înscris și la concursul pentru șefia IPJ Vâlcea, ar fi intrat în sală, a deschis subiectele și a plecat, fiind notat cu 1, ceea ce a produs indignarea tuturor.

Din 2017, IPJ Olt condus doar pe baza împuternicirilor

Ionuț Ilinca este împuternicit adjunct, dar îndeplinește și atribuțiile inspectorului șef al IPJ Olt, iar Adrian Mladin este șeful Serviciului Investigații Criminale. Mladin a fost în perioada septembrie 2020-martie 2021 adjunct al IPJ Olt.

La concursul din vara anului trecut pentru funcția de inspector șef al IPJ Olt, Mihai Mihalache a fost singurul candidat înscris, dar nu a obținut notă de trecere la interviul structurat pe subiecte profesionale. Acesta a obținut nota finală 5,62 la singura probă, iar pentru promovarea concursului ar fi avut nevoie de minimum 7.

Mihalache a fost mutat, în această vară, la șefia Poliției Slatina, unde are concurs pe post, după ce a intrat în vizorul ANI. Inspectorii ANI l-au găsit pe Mihalache în stare de incompatibilitate administrativă, după ce ar fi semnat două dispoziții cu privire la soția sa, ce ar fi beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată.

Din octombrie 2017, IPJ Olt este condus doar pe baza împuternicirilor, ultimul inspector șef cu concurs fiind Cătălin Florescu. Acesta se afla la şefia IPJ Olt din 2013, în 2014 câştigând concursul organizat pe post. Din octombrie 2017, Florescu a fost numit director al Școlii de Poliție Slatina.

În prezent, la șefia IPJ Olt este împuternicit comisarul șef Ionuț Ilinca, adjunct fiind Daniel Constantin.