Șefă din cadrul Ministerului Agriculturii, sub control judiciar. DNA o acuză că a luat mită de la conducerea unei direcții județene pentru agricultură

Șefa serviciului Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, procurorii DNA-Serviciul Teritorial Timișoara acuzându-o de luare de mită, în formă continuată (36 de acte materiale).

Procurorii spun că femeia ar fi luat mită 67.000 de lei și un laptop de la o persoană ce conducea o direcție județeană pentru agricultură.

„În perioada ianuarie 2018 – februarie 2021, în calitatea menționată, inculpata Ciobanu Livia ar fi pretins și primit de la o persoană cu funcție de conducere la nivelul unei direcții județene pentru agricultură (martor), suma totală de 67.000 de lei și un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică). Suma totală de 67.000 lei ar fi fost pretinsă și primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line după cum urmează: 15.000 de lei în luna ianuarie 2018 și între 1500 și 3000 de lei/lunar în perioada mai 2018 – februarie 2021”, arată procurorii DNA.

sursa foto: facebook DNA