Senatorul Liviu Voiculescu susține eliberarea cazierului judiciar gratuit și în format electronic

Doi deputați PNL au avut o inițiativă legislativă prin care cetățenii sau firmele să poată primi gratuit, în format electronic, cazierul judiciar. Propunerea este susținută și de senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, care a precizat că, dacă va fi aprobată, întreaga legislație va fi definitivată în trei luni.

„Conform unei statistici, peste 2 milioane de români solicită anual cazierul judiciar, iar în prezent demersurile pentru obținerea documentului se fac la ghișeele Poliției. Pentru a pune mecanismele de digitalizare în slujba cetățenilor, obiectiv prioritar al partidului Național Liberal, și a simplifica obţinerea certificatului de cazier judiciar, deputații PNL George Tuţă şi Sebastian Burduja au propus printr-o inițiativă legislativă ca cetățenii sau firmele să poate primi de la instituțiile statului cazierul judiciar în mod gratuit și în formă electronică.

Alături de peste 70 de colegi parlamentari, mi-am declarat prin semnătură sprijinul pentru susținerea acestei inițiative legislative, care a fost înregistrată pentru dezbateri și aprobare la Camera Deputaților. Dacă va fi aprobată, procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar se vor stabili în termen de 3 luni, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării”, a spus senatorul liberal, Liviu Voiculescu.