Bărbat cu botulism, mort la Spitalul Slatina. DSP Olt: „Ar fi vorba de o conservă de pește ce era făcută de el, nu cumpărată din comerț”

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Strejești, județul Olt, a murit pe 21 septembrie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, fiind diagnosticat cu botulism.

Potrivit DSP Olt, bărbatul ar fi mâncat o conservă de pește preparată chiar de el. Diagnosticul de botulism a fost pus de medicul ce i-a făcut olteanului autopsia.

„Bărbatul avea 58 de ani, din mediul rural, dar nu aveam toate rezultatele. Diagnosticul de deces stabilit de medicul care i-a făcut autopsia a fost stopul cardio-respirator, cu toxină botulinică. Noi am fost informați joi, în jurul prânzului, că ar fi murit. Nu mai sunt probleme în familia acestuia. Ancheta este în curs, nu am trimis câteva probe. Ar fi vorba de o conservă de pește ce era făcută de el, nu cumpărată din comerț”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

Botulismul este o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină de origine bacteriană, care determină paralizia progresivă a mușchilor, cu apariția insuficienței respiratorii acute.

Potrivit DSP Olt, la nivelul județului Olt a mai fost un caz confirmate cu botulism în urmă cu cinci-șase ani.

Instituțiile sanitare din județul Olt nu au făcut public acest caz până acum.