Primarul Balșului a anunțat înlocuirea magistralei de apă, veche de o jumătate de secol. „Vor fi asigurate rute ocolitoare”

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a anunțat marți, 27 septembrie, că magistrala de apă și canalizare, veche de aproape o jumătate de secol, ce se află chiar sub strada principală Nicolae Bălcescu va fi înlocuită. Primăria Balș va asigura pentru bălșeni rute ocolitoare, iar șoferii aflați în tranzit au la dispoziție centura ocolitoare.

Potrivit edilului, lucrările vor începe în primăvara anului viitor.

„După ce vor fi finalizate aceste proiecte, putem spune că fiecare locuință din Balș va avea rețea de apă și canalizare, condiții minime pentru creșterea calității nivelului trai. Legat de aceste lucrări la rețeaua la apă și canalizare, sunt lucrări dificile, întâmpinăm probleme, și pun presiune pe constructor pentru a se efectua lucrările așa cum trebuie. Lucrările de canalizare presupun săpături, după care astuparea acestora, aducerea terenului la starea inițială, se face destul de greu, de multe ori am avut probleme cu gropile, șanțurile, semnalizarea lucrărilor, și cetățenii mi-au scris pe Facebook! Îi rog să mi scrie despre probleme în continuare. În fiecare zi, am un raport de la CAO cu stadiul acestor lucrări. Este un disconfort foarte mare pe care locuitorii orașului Balș trebuie să-l înțeleagă. Vom asfalta, betona doar după ce se face recepția. Acest disconfort va mai dura un an, un an și jumătate. Ca să fac o glumă, nu putem trage canal și apă wireless. Adică trebuie să sapi, să faci mizerie și să distrugi strada respectivă. Sunt multe lucrări ce s-au făcut fără cap și sunt multe cartiere în care s-a asfaltat fără să ai infrastructura de bază. De asemenea, la începutul anului viitor, probabil în martie 2023, va începe înlocuirea magistralei principale de canalizare și apă, acest lucru înseamnă strada principală Nicolae Bălcescu. Se va lucra sistematic din 200 de metri din 200 de metri, se va sparge strada chiar pe mijloc, pentru că așa a fost concepută rețeaua în urmă cu 50 de ani, se va crea un disconfort major în orașul Balș. Avem avantajul centurii, vom asigura rute ocolitoare prin spatele blocurilor. Disconfortul va fi mare, dar este important că se va rezolva o problemă majoră a orașului, ce a fost ignorată mult timp. Aceste lucrări vor fi finalizate în toamna anului 2023 și vom trece la sistematizarea străzii principale”, a spus Rotea.