Proiect de peste 70 de milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Slatina

CJ Olt vrea să reabiliteze, să modernizeze și să cumpere aparatură nouă pentru Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență-Componenta 12-Sănătate-Investiție1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești.

Proiectul ce a fost aprobat joi, 28 septembrie, de consilierii județeni, are o valoare de 70.844.539 lei, inclusiv TVA, forul județean urmând să suporte toate cheltuielile neeligibile.

 „Este un proiect pe fonduri europene pe care îl depunem în această perioadă, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Slatina, ce prevede anumite tipuri de reparații și cumpărarea de aparatură și mobilier pentru dotarea lui”, a  spus președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Totodată, a fost aprobat un proiect pentru reabilitarea și modernizarea imobilului Psihiatrie-Dermatologie, de pe strada Drăgănești din Slatina, însă se caută fonduri pentru această investiție a cărei valoarea se ridică la peste 32 de milioane de lei. Clădirea cu trei etaje are o suprafață de peste 3.200 de metri pătrați.

„Avem un studiu de fezabilitate pe care l-am aprobat pentru modernizarea și dotarea fostei secții de pe Drăgănești, pe care am preluat-o definitiv de la primărie, urmând să vedem pe ce program accesăm fonduri pentru ea. Suma este destul de mare 32 de milioane de lei”, a adăugat Oprescu.

Ambulatoriul spitalului din Slatina a fost modernizat în 2014, printr-un proiect de peste 19 milioane de lei.