GEST ȘOCANT. Un bărbat, din Găneasa, ce transporta ilegal persoane, s-a aruncat în Olt

Gest șocant al unui bărbat de 49 de ani, din comuna Găneasa, care s-a aruncat luni dimineață, 10 octombrie, în râul Olt, de pe podul rutier dinspre comuna Slătioara, încercând să scape de un control al polițiștilor.

În jurul orei 09.00, în timpul unei acțiuni pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane a polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, șoferul a fost oprit în zona Podului Olt, iar oamenii legii au constatat că efectua transport de persoane fără a avea autorizație, cu autoturismul proprietate personală.

„În momentul solicitării documentelor, conducătorul autoturismului a aruncat documentele pe carosabil și a ieșit din autoturism, sărind în râul Olt.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, cu o barcă pneumatică, în vederea extragerii la mal a bărbatului și un echipaj al ambulanței, pentru acordarea primului-ajutor.

 

În urma evenimentului, bărbatul a fost extras din apa râului Olt și nu a necesitat îngrijiri medicale, refuzând să fie transportat la o unitate spitalicească”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului, pentru 6 luni.