Locuri de muncă, pe timpul crizei energetice. O firmă din Olt caută 100 de persoane care să monteze panouri fotovoltaice

Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina a găzduit vineri, 14 octombrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, 30 de firme oferind sute de locuri de muncă în mai multe domenii. În paralel, a avut loc și Bursa locurilor de muncă de la Caracal, unde s-au prezentat 11 angajatori.

Cea mai mare ofertă a venit din partea unei firme din satul Braneț, ce aparține de comuna Bârza, județul Olt, ce caută 100 de montatori de panouri fotovoltaice. Din cauza facturilor tot mai mari la curent și gaze, oltenii se înghesuie să monteze aceste sisteme, încercând să reducă costurile utilităților.

Totodată, firmele prezente la Bursă caută ingineri, operatori în domeniul confecțiilor, electricieni, muncitori necalificați, brutari, lucrători comerciali, zidari și dulgheri.

Directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu, a precizat că inclusiv firmele de pe platforma industrială caută personal, în total, la Slatina și Caracal, fiind oferite aproximativ 700 de locuri de muncă.

„Am organizat, astăzi, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, pentru cei interesați de un loc de muncă. Am organizat Bursa la Slatina, unde avem 30 de angajatori, și la Caracal, cu 11 angajatori. Numărul total de locuri de muncă este de 700, din toate domeniile, pentru servicii, producție și comerț. Avem locuri de muncă în Bursă inclusiv din partea marilor angajatori de pe platforma industrială, a spus Cîtu.

Prezent la Bursa locurilor de muncă de la Slatina, vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan, a precizat că firmele se confruntă cu probleme în a găsi personal.

„CJ Olt este prezent, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. CJ Olt are dialog cu investitorii. Și la noi în județ este o problemă în a găsi forță de muncă. Avem aici 30 de firme, cu aproximativ 700 de locuri, iar la Caracal sunt 11 firme, cu 72 de locuri oferite. Eu sper ca acești angajatori să și găsească forța de muncă necesară. Doar așa noi putem aduce investitori în zona noastră, datorită forței de muncă necesare. Investitorii caută zone în care găsesc forță de muncă”, a spus vicepreședintele CJ Olt, Ionuț Ivan.

Câțiva tineri s-au arătat interesați și de oferta pusă la dispoziție de Centrul Militar Județean Olt, ce caută soldați.

„Mă gândesc la o carieră militară, sunt atras de faptul că este o meserie serioasă, care cere abilități tehnice. Mă atrage! Și salariul este atractiv”, a spus un tânăr.

Bursa locurilor de muncă a fost organizată vineri, 14 octombrie, și la sediul Agenției Locale Caracal, fiind oferite peste 70 de posturi de angajare.