Olt: Persoane bănuite că au montat în contoarele electrice dispozitive, pentru a nu fi înregistrat consumul. Au fost emise trei ordonanțe de reținere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare joi, 13 octombrie, 13 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane fizice și firme, din județul Olt. Acestea sunt bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice.

Perchezițiile au avut loc în localitățile Brebeni, Crâmpoia, Caracal, Mărunței, Găvănești, Piatra-Olt și Slatina.

Polițiștii olteni spun că în interiorul contoarelor electrice erau montate dispozitive, pentru a nu fi înregistrat consumul.

„Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite și au condus 9 persoane la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe numele a trei persoane, din Brebeni, Mărunței și Găvănești. au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 14 octombrie 2022, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale.

foto: arhivă, prezentare generală