Un depozit de legume-fructe din Olt, închis de DSVSA. Amenzi de peste 72.000 de lei, în urma controalelor la silozurile din județ

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a efectuat mai multe controale, în perioada 12-13 octombrie,  în domeniul non-animal. Astfel, au fost verificate 33 de depozite de semințe, adică silozurile în care se strâng recoltele de floarea soarelui, orz, porumb, grâu, și un depozit de legume–fructe.

Potrivit DSVSA Olt, a fost suspendată activitatea în depozitul de legume-fructe, fără a se face mențiunea în ce localitate funcționa.

„Au fost verificate un număr de 34 de unități înregistrate pentru siguranța alimentelor de la nivelul județului Olt, respectiv 33 de depozite de semințe de consum și 1 depozit de legume – fructe. Ca urmare a neconformităților identificate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 72.600 lei și 14 avertismente, conform OG 2/2001, cu modificările ulterioare.

S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului depozit legume-fructe, până la remedierea deficiențelor”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt.

În urma controalelor au fost depistate o serie de neconformități:

-stare de întreținere necorespunzătoare a spațiilor, a echipamentelor, igienă necorespunzătoare

-depozitare necorespunzătoare a materiilor prime vegetale, fără delimitare fizică între ele

-nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare

-lipsă program autocontrol, nu au putut fi prezentate buletine de analiză

-existența programului autocontrol, dar fără respectarea frecvenței de prelevare a probelor .