Un nou protest, la Prefectura Olt. „Marșul anti-sărăcie”

Un nou miting de protest va fi organizat miercuri, 19 octombrie, ora 12.00, pe platoul din fața Prefecturii Olt, din municipiul Slatina, urmând să participe angajați ai societăților de pe platforma industrială a Slatinei. Angajații de la Alro Slatina au mai organizat și alte acțiuni de protest, în acest an, după ce societatea a închis trei hale de electroliză, iar sute de muncitori au fost trimiși în șomaj tehnic. Acțiunile de proteste au fost anunțate de Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”, „Marșul sărăciei” fiind organizat în perioada 17-21 octombrie, în mai multe orașe din țară.

Sindicaliștii cer creșterea urgentă a salariilor și pensiilor, în condițiile în care prețurile la alimente și utilități au ajuns la prețuri istorice.

„Prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor (spre exemplu, prin creșterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record. 

Structurile de decizie din cadrul confederației CNS Cartel ALFA au stabilit organizarea unor acțiuni de protest la nivel național. Costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie.

În același timp, atragem atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii români vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic”, anunță sindicaliștii într-un comunicat de presă.

Proteste au mai fost organizate în Zalău, Deva, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Galați, Slobozia, urmând ca pe 20 octombrie caravanele să ajungă în Piața Victorie  (ora 11.30), dar și în Piața Revoluției (ora 14.00).