Dosar penal pentru un bărbat de 30 de ani, prins băut pe strada Cireașov din Slatina. Avea și permisul suspendat

Un bărbat de 30 de ani, din Slatina, are dosar penal, după ce a fost prins conducând băut pe strada Cireașov din municipiul, în noaptea de 24/25 octombrie 2022, în jurul orei 03.45.

Potrivit polițiștilor olteni, acesta avea o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar și permisul suspendat.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe numele slătineanului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Tot băut a fost depistat și un bărbat de 50 de ani, ce conducea pe Drumul județean 642, ce străbate comuna Scărișoara.

„În această perioadă, în ziua de 23 octombrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii Poliției Poliției Municipiului Caracal au depistat pe Drumul Județean 642, în comuna Scărișoara, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar, pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul citat.

În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat ample controale pe drumurile din județ, fiind aplicate 396 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 110.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 24 de permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat și cinci infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

foto:arhivă