FOTO. ZIUA Armatei, sărbătorită și la Slatina

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită marți, 25 octombrie, și la Slatina, pe platoul din fața statuii Ecaterinei Teodoroiu din municipiu, fiind organizat un ceremonial militar religios, la care au participat cadre militare în rezervă, militari, jandarmi, pompieri, reprezentanți ai partidelor politice și ai instituțiilor deconcentrate din județ.

La eveniment au fost prezenți și prefectul județului, Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, vicepreședinții CJ Olt, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, viceprimarii municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, dar și adjuncți și șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

La festivitate, au fost expuse două tancuri și un camion ce aparțin militarilor Batalionului 22 Infanterie „Romanați” Caracal și scorpionilor roșii de la Batalionul 26 Infanterie Craiova.

După oficierea unei slujbe religioase de un sobor de preoți al Episcopiei Slatinei și Romanaților, prefectul de Olt Florin Homorean și locotenent colonelul Constantin Daniel Pescaru, comandantul Centrului Militar Județean Olt, au dat citire mesajelor adresate cu prilejul Zilei Armatei Române de prim-ministrul României Nicolae Ciucă și generalul Daniel Petrescu, șeful statului major al Apărării. Momentul a fost urmat apoi depunerea de coroane și jerbe de flori la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu.