Omul de afaceri Mircea Ungureanu și fostul primar de la Vitomirești, Robert Rotea, trimiși în judecată. Dosarul, înregistrat la Tribunalul Olt

Dosarul în care sunt inculpați omul de afaceri Mircea Ungureanu, fostul primar al comunei Vitomirești, Robert Rotea, alte persoane și societăți comerciale a fost înregistrat pe 26 octombrie la Tribunalul Olt, magistrații olteni urmând a se pronunța în această speță privind fapte de corupție. În acest dosar, DNA a trimis în judecată 13 persoane și două societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat DNA, Serviciul Teritorial Craiova, primarul Robert Rotea ar fi plătit mai multe facturi către o asociere de firme, deși lucrările executate erau neconforme, faptele având loc în perioada 2019-2021.

„La data de 09 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Rotea Ion Robert și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect „Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt”. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor. În contextul menționat mai sus, în perioada 2019-2021, inculpatul Rotea Ion Robert, în calitate de primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei comunei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă. De menționat este faptul că, fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obținute de inculpatul Rotea Ion Robert prin depunerea la autoritatea de gestionare a fondurilor publice a mai multor documente false (parte din ele emise de către liderul asocierii)”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

Inculpați din acest dosar au fost arestați preventiv în primăvara acestui an, fiind eliberați pe cauțiune.

Dosarul poate fi consultat pe portalul Tribunalului Olt: https://portal.just.ro/104/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10400000000087973&id_inst=104