Consilierii județeni au aprobat în ședința de miercuri, 26 octombrie, documentația tehnico-economică pentru amenajarea unei spălătorii în incinta Spitalului Județean de Urgență Slatina, valoarea investiției fiind de peste 1.900.000 lei. Potrivit proiectului de hotărâre, spălătoria ce există acum în unitatea medicală, cu o suprafață de 250 de metri pătrați, va fi complet modernizată, durata de execuție a proiectului fiind de 10 luni. Acest lucru va însemna renunțarea la serviciile firmei ce efectuează aceste servicii.
Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că decizia de a reabilita spălătoria de la Spitalul Slatina vine în urma unor calcule exacte, fiind puse în balanță costurile serviciilor externe.
„Dacă reușim să construim spălătoria, renunțăm la serviciile externe, că nu putem să avem și spălătorie și servicii externe. Această decizie a fost luată după un calcul foarte exact, de la ce înseamnă o spălătorie proprie modernă și costurile serviciilor externe. Trebuie să ne ridicăm la niște standarde. Astăzi, am aprobat indicatorii proiectului, urmând ca, în perioada următoare, să se pună și banii pentru acest lucru. Anul viitor, vrem să dăm drumul la spălătoria proprie a spitalului”, a spus Oprescu.
În clădirea deja existentă ce va fi complet modernizată vor fi amenajate două zone, respectându-se anumite circuite.
„Prin realizarea investiției anterior menționate se propune amenajarea spălătoriei Spitalului Județean de Urgență Slatina în clădirea existentă, iar în cadrul spălătoriei vor exista două zone – zona murdară și zona curată. Rufele murdare, ambalate pe coduri sunt depozitate în zona de lenjerie murdară, după care intră pe flux. După sortare, lenjeria pătată este spălată în mașina de spălat cu barieră igienică și ajunge în zona uscare-călcare. Lenjeria necontaminată ajunge în zona de spălare-uscare–călcare.
Rufele curate, după ce sunt călcate, intră în zona de ambalare, iar produsul finit va fi dat spre reutilizare secțiilor Spitalului Județean de Urgență Slatina. Se va realiza o nouă recompartimentare a spațiului existent, iar pereții de compartimentare interiori se vor realiza din cărămidă ceramică cu goluri de 15 cm, respectiv 10 cm grosime. Pereții de compartimentare se vor tencui, gletui și finisa în funcție de destinația spațiului”, se arată în proiectul de hotărâre, postat pe site-ul CJ Olt.