Un jucător de la o echipă din județ a fost suspendat opt etape, după ce i-a dat un cap în gură unui adversar. Decizie la masa verde într-un meci de Liga a IV-a

Întrunită pe 1 noiembrie, Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Olt a decis suspendarea pentru opt etape a jucătorului Ion Țară Lungă de la Valea Oltului Cilieni, echipă ce evoluează în Liga a V-a, Seria a III-a. 

„Jucătorul Tara Lunga Ion – ACS Valea Oltului Cilieni se suspenda pe timp de 8(opt) etape conform Art. 63/1.b RD, Art. 63/2.4.a RD, plus 300 lei penalitate”, se arată pe site-ul oficial al AJF Olt.

Jucătorul i-a dat un cap în gură unui adversar, i-a spart nasul, acesta sângerând abundent. Incidentul a avut loc în partida pe care Valea Oltului Cilieni a disputat-o duminică, 30 octombrie, pe teren propriu, în compania formației Șoimii Drăghiceni, oaspeții câștigând meciul, cu scorul 5-1.

Contactat telefonic, primarul din comuna Cilieni, Ionel Marancea, a precizat că nu știe despre acest incident, sugerând să luăm legătura cu viceprimarul, cel din urmă neputând fi contactat.

Decizie, la masa verde

Totodată, Comisia de Disciplină din cadrul AJF Olt a decis să omologheze cu 3-0 partida din Liga a IV-a dintre FC Olt Scornicești – Viitorul Osica de Jos, din 29 octombrie, pentru că oaspeții au folosit jucători pe fals. Partida dintre FC Olt Scornciești și Viitorul Osica de Jos se terminase cu scorul 3-2 în favoarea oaspeților.

„Jocul CSO FC Olt Scornicești – AS Viitorul Osica de Jos, Liga a 4 – a, din data de 29 Octombrie 2022, se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipei CSO FC Olt Scornicești conform Art. 26/4 ROAF, Reg. AJF Olt”, se arată în decizia comisiei.

Președintele echipei din Scornicești, Robert Gogot, spune că adversarii au folosit cel puțin trei jucători pe fals.

„Au avut trei jucători pe fals. Meciul s-a terminat 2-3 pentru ei, la 2-2 noi ne-am dat autogol. Echipa noastră nu joacă ce trebuie, dar am profitat de această ocazie și am demonstrat că adversarul a folosit jucători pe fals”, a spus Robert Gogot.

foto: fază de joc din meciul FC Olt Scorcniești-Viitorul Osica de Jos; sursa foto: facebook FC Olt Scornicești