CSM Slatina, înfrângere surprinzătoare. Oprescu, despre jocul elevilor săi: „Foarte slab, în momentul în care pierzi acasă”

CSM Slatina a pierdut surprinzător partida de sâmbătă, 5 noiembrie, disputată pe teren propriu cu Unirea Constanța (locul 18 în clasament), scor 0-1. Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 23 de Romeo Niță. Echipa din Slatina ar fi putut marca în minutul 42 la șutul din interiorul careului al lui Leață, care a trimis în bara transversală.

Practic, gruparea din Slatina a fost bătută, pe teren propriu, de o echipă de copii, primul 11 al echipei din Constanța fiind format din jucători născuți între 2000-2004, din care șase fotbaliști sunt născuți 2003. Jucătorii sunt crescuți de Academia FCSB și trimiși să evolueze la Constanța pentru a avea jocuri.

Antrenorul echipei din Slatina, Daniel Oprescu, a caracterizat jocul elevilor săi ca fiind unul foarte slab.

„Sunt mai multe aspecte, dacă încercăm să jucăm altceva decât au calități acești băieți, nu facem niciun punct. Le-am atras atenția despre aceste aspecte de vreo două săptămâni, în care băieții au crezut că pot să joace altceva. Am mai văzut lucruri de acest gen chiar și la nivel mare, chiar și în campionatul Angliei, după ce a câștigat campionatul, Leicester a crezut că, anul următor, poate să joace altceva și, după 20 de etape, era la retrogradare. Băieții aceștia au niște calități, pe ele trebuie jucat și pe ele au făcut niște puncte, dacă încercăm să jucăm altceva decât calitățile lor, se alege praful. Foarte slab, în momentul în care pierzi acasă. Dacă nu reușești să câștigi, măcar este foarte important să nu pierzi. Le-am atras atenția toată săptămâna, știam înainte de meci că dacă această echipă are de ce să se agațe, se agață și meciul va deveni foarte greu. Le-am și spus că, dacă ei reușesc să marcheze primii, pentru noi meciul va fi infernal. Era important pentru noi să ne păstrăm strategia pe care am abordat-o până acum, să ne apărăm foarte bine, să nu primim gol, lucru care nu s-a întâmplat. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare, în primul rând, trebuie să fim realiști. Am văzut deja multă lumea care spune că echipa este de locul 1-2, că avem șanse…să fim serioși. Ne dorim să scoatem maximum din cele trei etape, să facem cât mai multe puncte până în iarnă, pentru că apoi mai rămân doar trei meciuri din sezonul regulat. Dacă nu este acolo sus, să ai o diferență de puncte ca să-ți asigure liniștea, s-ar putea să fie foarte complicat”, a spus Oprescu.

De cealaltă parte, antrenorul echipei din Constanța, Dacian Nastai, a spus că victoria de la Slatina este o surpriză, ținând cont de diferența din clasament dintre cele două formații.

„Este o surpriză, ținând cont de clasamentul dintre cele două echipe, ținând cont de numărul de goluri pe care le primim și de numărul de goluri pe care l-a primit echipa adversă. Încercăm de la etapă la etapă să le arătăm acestor copii că sunt la Liga a II-a și că fotbalul nu înseamnă doar posesie. Înseamnă să știi să te aperi și să poți să oprești acțiunile echipei adverse. După fiecare victorie îmi trebuie minimum zece zile să-i aduc cu picioarele pe pământ, sperăm să legăm două rezultate pozitive. Aceștia sunt copiii, echipa are o medie de vârstă de 19 ani. Toți jucătorii sunt de la Academia FCSB, sunt jucători între prima Ligă și Liga a III-a și s-a considerat să se organizeze o echipă unde să le dăm minute acestor copii ca ei să câștige experiență ca atunci când vine o ofertă pentru ei să fie pregătiți”, a spus antrenorul de la Constanța.

CSM Slatina: Pop, Mitran, Sălcianu, Gherghe, Radu, Toma, Trașcu, Trancă, Doman, Leață, Nițu. Antrenor: Dan Oprescu.

Unirea Constanța: Răzvan Udrea, Alexandru Arnold, AlexandruȘuteu, Ștefan Cană, Radu Zamfir, Aurelian Ciuciulete, Alekcandru Longher, Andreas Chirițoiu, Robert Tudor, Andrei Pandele, Romeo Niță. Antrenor: Dacian Nastai.