Cu cât se vând terenurile în Cartierul „Argeșanu” din Slătioara. Investitor: „În nimic nu stă mai bine banul ca într-un teren”

Cartierul „General Argeșanu” din Slătioara se extinde, după ce omul de afaceri Barbu Văduva a sistematizat noi loturi de teren pe care le-a scos la vânzare. Astfel, în etapa a III-a peste 100 de loturi au fost scoase la vânzare în această perioadă, iar 20 la sută și-au găsit deja cumpărători.

Proprietarul terenurilor din cel mai nou cartier din Slătioara, Barbu Văduva, a precizat că, în această etapă, va finalizat toate investițiile pe care și le-a propus în această zonă, urmând ca aici să fie străzi asfaltate și toate utilitățile.

„Am etapizat vânzarea și sistematizarea terenului, pentru a putea să dau timp unora dintre cei care vor să construiască și să dea un exemplu mai departe că acolo proprietatea este sănătoasă, dobândită corect și au toate șansele să fie și ei mulțumiți, dacă cumpără un teren acolo. (…) Etapa a III-a este cea mai bine pregătită, m-am gândit că este bine să fac eu finalizarea tuturor investițiilor, pentru a nu mai fi probleme legate de buget, iar fondurile europene nu sunt așa ușor de luat. Reușita mea de a valorifica corect această a treia etapă mă poate determina să vin de la Iași aici cu toate forțele de acolo. Am stat 35 de ani la Iași și am obosit, îmi e dor de Oltenia, dacă treaba merge bine aș putea să revin pe Olt, îmi place mult Oltul, de la Corabia și până la Vâlcea este o frumusețe. Despre a III-a etapă pot să spun că drumurile sunt de opt metri, sunt bine executate, sunt fundații solide, vor fi acolo toate utilitățile, adică: apă, adusă la capătul străzilor, canalizarea și ea la capătul străzilor, curentul electric este acolo, a trebuit să schimbăm transformatoarele ca să avem forță mai mare, apoi gazul, sunt programe prin PNRR, iar gaze vor veni mai repede. Vedeți ce s-a întâmplat la București, unde sunt cartiere întregi cu străzi desfundate, fără canalizare, cred că în nicio capitală din Europa nu există așa ceva. La Slătioara va fi o zonă foarte bună. Am vândut de vreo 350.000 de euro, nu știu exact câte loturi, unii au luat loturi de 528 de metri, alții 1.000 de metri. Am vândut 20 la sută din terenuri. S-au construit pe toate cele șase străzi din cartier case”, a spus Barbu Văduva în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută la Slatina.

Omul de afaceri a precizat că metrul pătrat este vândut la acest moment cu 35 de euro, existând chiar posibilitatea ca suma să fie achitată în două-trei tranșe, după plata avansului.

„Primele două etape au avut 40 de hectare, iar în etapa a III-a avem 10 hectare. 107 parcele care sunt divizate în funcție de media solicitărilor trecute, sunt și pentru oamenii cu venituri modeste și pentru oameni cu venituri medii, dar și pentru cei cu venituri mai mari, care pot uni două-trei parcele. Am vândut deja o parte din ele. Cei care sunt serioși și vor să construiască, eu îi încurajez, chiar dacă nu pot pe loc să plătească, pot plăti în două-trei rate sau până la o perioadă la care ne înțelegem. Pot da un avans, de regulă jumătate din sumă. Eu vând acum cu 35 de euro metrul pătrat, cu ani în urmă vindeam cu 10 euro, cu 11 sau chiar cu 8 euro. Este o bună oportunitate și de investiție, în nimic nu stă mai bine banul ca într-un teren. Luând în calcul că pe Slatina se vând cu 120 de euro metrul pătrat, cu 150 de euro și nu are sistematizare din zona mea, vă imaginați că am succes”, a adăugat omul de afaceri.

Acesta s-a arătat încântat de frumusețea locului și spune că investiția sa în zonă este benefică comunității.

„Slătioara este cea mai frumoasă comune din județul Olt, pentru a face investiții. Cu mulți ani în urmă, am dobândit aici o proprietate de 50 de hectare, acest teren a fost gândit, inițial, pentru o investiție industrială, dar când am văzut poziția lui, frumusețea locului, frumusețea Oltului, aproprierea de Slatina, lipsa de alte investiții în zone rezidențiale în Slatina, care în urmă cu 15-17 ani nu prea existau, nici acum nu sunt mai multe, am dezvoltat acolo, în trei etape, acele terenuri. Am sistematizat terenul, am studiat posibilitățile de construcție, să studiem solul, să împărțim în mod științific și corect și în mod economic, potrivit cu cererile oamenilor, loturi de case. Nu mă ocup de construcții, dar am dezvoltat și la Iași și în alte zone activități de acest gen. (…) Proprietatea de la Slătioara, fiind dorită de mai mulți din regiuni și de la București, a fost mai greu de obținut, pentru că vechiul amplasament al generalului Argeșanu, cel care a deținut aceste proprietăți, a fost greu de demonstrat acest amplasament, pentru că documentele nu au fost păstrate corect, dar am avut noroc, pentru că generalul a fost primul ministru și în declarația de avere s-au găsit și actele cu care a dobândit 25 de hectare cumpărate din solda lui și alte 25 de hectare moștenite de la soția lui, Ana Argeșanu, originară din Piatra-Olt. Generalul a avut mai multe terenuri, el a avut mai mulți moștenitori, trei fete și un băiat. (…) Eu m-am întâlnit cu una dintre moștenitoare la Iași, unde și-a făcut studiile. Eu am cumpărat împreună cu un coleg, apoi am rămas singur și am dezvoltat cele 50 de hectare într-o formă care cred eu că este bună și benefică pentru regiune”, a conchis Barbu Văduva.

Omul de afaceri Barbu Văduva