Mii de tablete, laptop-uri, camere și proiectoare, pentru școlile din Slatina. Emil Moț: „Cât voi fi primar, învățământul va rămâne o prioritate pentru mine”

14 unități de învățământ din Slatina vor primi dispozitive electronice, după ce Primăria Slatina a accesat un proiect finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în valoare de peste 19 milioane de lei. Livrarea echipamentelor va începe în decembrie, iar unitățile de învățământ din Slatina vor primi 9.107 de tablete, 558 de laptop-uri, 252 de calculatoare, 293 de camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate.

Primarul Slatinei, Emil Moț (foto), a declarat că pe toată perioada mandatului său, învățământul va rămâne o prioritate.

„Pe toată perioada cât voi fi primarul dumneavoastră, învățământul va rămâne o prioritate pentru mine. Pe lângă resursele alocate din bugetul local unităților de învățământ voi căuta continuu surse alternative de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului de învățământ. Un astfel de proiect în curs de implementare este proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, Cod SMIS 144560, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.Valoarea totală a proiectului este de 19.071.477,43 lei și are drept scop asigurarea procesului de învățare în mediul on-line în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Slatina prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, achiziționate în 5 loturi”, a transmis edilul.

Unitățile de învățământ din Slatina ce vor beneficia de aceste echipamente sunt:

1. Școala Gimnazială nr. 1 Slatina;
2. Școala Gimnazială nr. 3 Slatina;
3. Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina
4. Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina;
5. Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina;
6. Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina;
7. Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina;
8. Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina;
9. Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina;
10. Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina;
11. Liceul Tehnologic „P.S. Aurelian” Slatina;
12. Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina;
13. Liceul Tehnologic „Metalurgic” Slatina;
14. Liceul cu Program Sportiv Slatina.

De pe listă lipsește Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, ce are un proiect separat în valoare de 900.000 de euro, urmând ca în perioada următoare unitatea de învățământ să primească 1.800 de tablete, 80 de laptop-uri, 60 de calculatoare, dar și alte echipamente.

foto:arhivă stirideolt.ro